המצרכים:
שלושה תפוחי אדמה
מאתיים גרם פסטה.
מאה גרם גרעיני אפונה בתרמילים שלהם
גרעיני תירס חלבי
זיתים שחורים קצוצים לפרוסות דקות
טונה בשמן צמחי
רצועות דג אנשובי בשמן צמחי
שלוש ביצים
קרוטונים
רצועות חסה שטופה היטב. חשוב לבדוק מרירות לפני ששמים בסלט.( חסה מרירה היא חסה שלא קיבלה מספיק מים בגידולה).
רוטב אלף האיים
פרוסות עגבנייה חתוכות דק ובריבועים קטנים
רצועות בצל סגול פרובים לרוחב הבצל.
אופן ההכנה L (פשוט ללא ספק גם ללא טבחים שבינינו):
מרתיחים מים ובתוכם מבשלים את תפוחי האדמה, לבדיקת מוכנותם יש להשתמש בקיסם עץ. אם הוא נכנס ונשלף בקלות הרי שתפוחי האדמה מוכנים.
לאחר שליקת תפוחי האדמה, יש לבשל את הפסטה באותם מים.
גם את האפונה להכין באותם מים.
לשלוק את הביצים. לוודא את היותם קשות מספיק יש לסובב אותן. אם הן נעות בקלות הרי שהן מוכנות.
לאחר שכל המצרכים מוכנים. יש לשים את כולם לא בסדר מסוים בקערה גדולה. רצוי לשים את הירקות כשכבה ראשונה, להמשיך בתפוחי האדמה ולאחר מכן את כל המצרכים הרשומים לעיל. מעל לגיבוב כל המצרכים הללו למזוג במשורה רוטב אלף האיים.
יש להשאיר את הקערה שבה המצרכים הללו במשך עשר דקות שבה כל מצרך מוסיף את הארומה המיוחדת לו לכלל הריחות והטעמים שבקערה.
להגיש יחד עם שתייה קרה. כל סועד לוקח למנתו ומערבב כאוות נפשו.
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני http://www.articles.co.il/author/4136" target="_blank">http://www.articles.co.il/images/icons/1blue.gif" />